Ljungbergsplan Kvarnsveden
28 juni 2017
19:45

Referat: Kvarnsvedens IK - Fagersta Södra IK

Södra åkte på en uddamålsförlust 0-1 i den sena kvällsmatchen i onsdagskväll mot Kvarnsveden på bortaplan. Kvarnsveden tog tag i taktpinnen och direkt och anförda utav lånet från Brage Linus Zetterström så rullade man runt mot ett stillastående Södra. Den första farligheten kommer i den 3:e minuten då Arman i Södramålet räddar ett friläge riktigt snyggt. Södra har svårt att skapa nåt tryck mot ett Kvarnsveden som är väldigt bollskickliga utan Södrakillarna får mest försvara sig. Södra har nån halvchans då Wille har ett avslut över. Kvarnsveden har nästa läge i den 30:e minuten då Linus Zetterström lossar vänstern men Arman i målet gör en riktig idioträddning på avslutet . Kvarnsveden fortsätter att trycka på och gör oxå 1-0 genom matchens lirare Linus Zetterström som knoppar in en hörna i den 34.e minuten . Södra gaskar upp sig innan halvtid och skapar ett par fina lägen genom Emil Zoltek som avlossar ett skott som går strax utanför och i den 45.e minuten så slår Emil en frispark som målisen räddar snyggt. 1-0 i halvtid får anses som rättvist.
Andra halvleken startar Kvarnsveden med ännu ett friläge efter att yttern snurrat upp backlinjen så kommer han fri med Arman men avslutet utanför. Södra är nära att kvittera när man lyfter in bollen mot målet och målvakten i Kvarnsveden är nära att tappa in den. Kvarnsveden är nära att uttöka sin ledning efter 65 min då man kommer fri med Arman i målet som räddar igen. Södras bästa chans har Johannes Körkkö som är nära att nickskarva in en hörna som Wille slår men bolluslingen går nån cm över. Södra försöker att jaga kvittering men kommer inge närmare trots att man flyttade fram sin mittback Zakarias Ström bl a. matchen slutar med en 1-0 seger för Kvarnsveden .

Slutresultatet får anses som rättvist då Kvarnsveden hade mest boll och skapade 3-4 fina lägen till förutom målet. Nu är det sommaruppehåll för Södra i 10 dagar innan allvaret drar igång igen då det är inbokade 2 st träningsmatcher bla, serien drar igång den 29:e juli då vi tar emot Sätra på Onsjövallen.